Bývalý řidič Jásira Arafata přináší poselství o tom, že láska je silnější než nenávist a touha po pomstě

V prvním zářijovém týdnu navštívil Českou republiku Tass Saada, palestinský křesťan, který má za sebou pozoruhodnou životní proměnu.

Tass se narodil jako palestinský uprchlík v Gaze a vyrůstal v Saúdské Arábii. Jeho životní zkušenost jej naučila nenávidět. A stejně jako mnozí další Palestinci, obrátil svou nenávist – a svou zbraň – proti Izraeli. Jeho příběh mohl skončit tragicky, mohl se stát jen další z mnohých obětí nenávisti, která kvasí na Blízkém východě. Ale Tass se měl dočkat lepšího osudu. V Americe se nejprve z pomocného dělníka vypracoval na milionáře a pak díky dramatické duchovní zkušenosti začal následovat Ježíše Krista. Jeho život zcela změnil směr: založil humanitární organizaci, která nyní působí v Jerichu a v Jeruzalémě a vychovává palestinské a židovské děti k vzájemné úctě a porozumění.

Tass vyprávěl svůj příběh na pěti místech republiky, od Sokolova přes Prahu až po Český Těšín. Všude se opakoval stejný obrázek: sály napěchované k prasknutí, lidé si často ani neměli kde sednout. Také český překlad jeho knihy "Sloužil jsem Arafatovi" byl ihned beznadějně rozebrán.

Jeho hlavní poselství jednoznačně vede ke smíření a je nadějí pro násilím zmítaný Blízký východ. Po příznivém příjetí v České repubice připravujeme společně projekt, který i českým občanům umožní jeho práci prakticky podporovat.