Starostové a nezávislí pro Hradec Králové - Naše město, naše věc

Starostové a nezávislí pro Hradec Králové představili dne 1. 8. 2014 svoji kandidátku pro říjnové volby do městského zastupitelstva, historicky první, kterou staví ve východočeské metropoli. Spolu s nestranickými kandidáty vytvořili nové uskupení s hlavním mottem kampaně "Naše město, naše věc".

O přízeň voličů se v barvách STANu budou v Hradci Králové ucházet lidé, kteří se dlouhodobě angažují ve prospěch svého okolí, avšak dosud stáli mimo aktivní politiku,
a zároveň také dva dosavadní zastupitelé, jejichž práci mohli Hradečáci sledovat v zastupitelstvu, resp. radě města v posledních čtyřech letech.

Lídrem kandidátky bude v politice zcela nová tvář, nikoliv však v životě města - Denis Doksanský, ředitel Centra Sion, zakladatel několika úspěšných nestátních škol a školských zařízení i známých rodinných akcí, jako např. Hradecká drakiáda či Město plné lampionů. Tandem s ním tvoří výrazná královéhradecká žena Lenka Jaklová, nezávislá publicistka, zakladatelka Fóra nezávislých žen, která poslední čtyři roky působila v zastupitelstvu a radě města. Třetím v pořadí je Pavel Pechánek, podnikatel ve zdravotnictví, který byl dlouholetým krajským ředitelem VZP, na čtvrtém místě je ředitel základní školy Boris Váňa a na pátém místě pak rentgenoložka MUDr. Ivana Niangová.

Dalšími kandidáty v první desítce jsou jak osobnosti stojící dosud mimo politiku (lékaři, architekt, ředitel střední školy), tak naopak i ti, kteří mají s chodem města bohaté zkušenosti -  Richard Nádvorník, který byl v uplynulém období zastupitelem, resp. radním města, a Radek Baloun, jenž působil jako tajemník Magistrátu města Hradec Králové a nyní je vrcholovým manažerem nadnárodní společnosti.

I na dalších místech kandidátky se nacházejí velmi zajímavé osobnosti, ať jsou to podnikatelé, vědci, pedagogové, manažeři, lékaři, sportovci či umělci, ale také studenti, reprezentující nejmladší generaci s jejich zájmy i pohledy na život města, včetně asi nejmladší kandidátky celých letošních voleb. Mezi jinými např. osobnosti divadla Jesličky Jiří Polehňa a Jan Dvořák nebo známý hokejista působící řadu sezón v NHL a v té poslední v hradeckém týmu HK Mountfield Josef Marha. Za pozornost jistě stojí i skutečnost, že hned v první pětce se nacházejí dvě dámy a celkově jich je na kandidátce cca 40%.

Jsme přesvědčeni, že tým kandidátů, jež se nám podařil dát dohromady, je jedinečným a pestrým souborem kvalitních osobností z mnoha oblastí života a bude skvělou volbou pro všechny Hradečáky, kteří jsou spolu s námi toho názoru, že Hradec Králové je "naše město, naše věc".


info@stanhk.cz

https://www.facebook.com/starostovehradec

Denis Doksanský: denis.doksansky@stanhk.cz, tel.: 777 253 337

Lenka Jaklová: lenka.jaklova@stanhk.cz, tel.: 725 855 769